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(Salumi misti tipici, formaggi misti, Parmigiano , fritto di verdure e polpettine) € 15,50 a persona | € 10,00 | Caprese di Bufala | € 11,00 | € 10,00 | [Culaccia] di Parma | Tortellini in brodo di cappone | € 14,50 | Tagliatelle al ragu | € 13,00 | € 14,00 | € 14,50 | Tortellini alla panna | [Passatelli] asciutti con [Culatello] e funghi Porcini | € 14,00 | € 13,00 | Tortelloni di ricotta gorgonzola e noci | € 14,00 | Tris Bologna (tortellini,lasagne, tagliatelle) minimo 2 persone | Tortelloni di zucca con fonduta di taleggio | € 14,00 | 17,50 | Tagliata di manzo con funghi porcini | Vitello tonnato | €15,00 | Tartare di manzo | € 18,00 | Insalatona Biassanot | (insalata, olive, tonno, pomodori, carote e mozzarella di bufala) €10,00 | Ventaglio di verdure con tomino | € 15,50 | Tagliata di manzo sale e rosmarino | € 17,50 | € 18,50 | Patate al forno | € 5,50 | Cicoria piccante | Insalata mista di stagione | € 5,50 | € 5,50 | Fritto misto di verdure di stagione | € 6,50 | €7,00 | Desserts | [zuppa inglese] | € 6,5 | tiramisu’ | tenerina con mascarpone | €6,50 | panna cotta | €5,50 | € 6,5 | € 7,5 | Gelato di crema con amarene Fabbri | € 6,50 | **alcuni alimenti serviti in questo ristorante potrebbero contenere allergeni. Se sei allergico o intollerante ad una o piu’ sostanze, informaci e ti indicheremo le preparazioni prive degli specifici allergeni. **in mancanza di prodotto fresco alcuni prodotti potrebbero essere surgelati. | € 2,50 | acqua minerale Panna / Sanpellegrino | Vino della casa 1/2 | € 14,00 | vini bianchi al calice [Pignoletto,Friulano, Gewurztraminer, Prosecco, Rose’] | € 4,00/8,50 | bibite | VINI BIANCHI REGIONALI | € 14,00 | PIGNOLETTO ISOLA FERMO | 19 | SANGIOVESE BIANCO SABBIONI | 18 | 19 | 19 | PIGNOLETTO FRIZZANTE MONTICIN0 | LIANO CHARDONNAY BIANCO CESARI | 23 | BIANCO FORLI’ TREBBIANO NICOLUCCI | 19,00 | TRE ALBE VILLA VENTI | 18 | VINI BIANCHI ALTRE REGIONI | PINOT GRIGIO BORGO CONVENTI | 22,00 | FRIULANO LA TUNELLA | LUGANA CA’ DE FRATI | GEWURZTRAMINER STOASS PFISCHER | 22,00 | FALANGHINA FEUDI SAN GREGORIO | 20,00 | BIANCO QUINTARELLI | 40,00 | 27,00 | 20,00 | 20,00 | PINOT GRIGIO TRAMIN | 39,00 | TERSO VERMENTINO | 32 | 22,00 | 21,00 | HONORII SANGIOV RIS. LA VIOLA | TORRE DI CEPARANO SANGIOV RIS ZERBINA | 20,00 | VIGNA DEL GENERALE SANGIOV RIS NICOLUCCI | 39,00 | DOMUS CAIA SANGIOV RIS FERRUCCI | 47,00 | LIANO SANG/CABERNET CESARI | 70,00 | 17,00 | PETRIGNONE SANGIOVESE BIO TRE MONTI | SANGIOVESE LONGIANO VILLA VENTI | 28,00 | PRIMO SEGNO SANGIOV SUP. VILLA VENTI | 21,00 | 15,00 | CENTESIMINO VILLAVENTI | 30,00 | 150,00 | LE PAPESSE SANGIO | 21,00 | 29,00 | 28,00 | 39,00 | LUCE DELLA VITE | 156 | BARBERA FRIZZANTE MONTICIN0 | 17,00 | LAMBRUSCO OTELLO CECI | 14,00 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | VINI ROSSI ALTRE REGIONI | ROSSO MONTEFALCO LUNGAROTTI | 23,00 | TIGNANELLO ANTINORI | 150,00 | CHIANTI CLASSICO IL GRIGIO SAN FELICE | 24,00 | CHIANTI CLASSICO ANTINORI | 27,00 | BRUNELLO DI MONTALCINO S.FELICE | 18,00 | NOBILE AVIGNONESI | 22,00 | LE DIFESE TENUTA S.GUIDO | 32,00 | 54,00 | 130 | PINOT NOIR ST.MICAEL-EPPAN | REFOSCO BORGO CONVENTI | MERLOT BORGO CONVENTI | AMARONE VALPOLICELLA ZENATO | 60,00 | RIPASSA VALPOLICELLA SUP ZENATO | AMARONE VALPOLICELLA BERTANI | 21,00 | 60,00 | BARBARESCO SERRAGRILLI MARCHESI | 50,00 | BARBERA D’ALBA MARCHESI | 45,00 | PRIMITIVO S.MARZANO | 21,00 | 38,00 | 345,00 | VALPOLICELLA QUINTARELLI | 290,00 | 27,00 | 23,00 | CRUINO ZENI | 45,00 | 55,00 | 75,00 | 35,00 | AI SUMA | BRICCO DELL’UCCELLONE | BACIALE’ | MONTE BRUNA | 27,00 | 66 | 29 | 44 | LUCE BRUNELLO DI MONTALCINO | 156 | SOLAIA | PROSECCO DRY FOSS MARAI | 22,00 | 69,00 | 45,00 | FRANCIACORTA BLANC DE NOIR SULLALI | ROSEE FOR YOU BRUT | FIVE ROSES LEONE DE CASTRIS | 20,00 | ROSATO VERONESE ZENI | 23,00 | CHIARETTO BARDOLINO | MEZZINE LT. 0,375 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | LAMBRUSCO OTELLO CECI | 10 | COLOMBARONE SANGIOVESE LA VIOLA | 11,00 | CHIANTI CLASSICO S.FELICE | 11,5 | LAMBRUSCO OTELLO CECI | HONORII SANGIOVESE RIS LA VIOLA | 61,00 | COLOMBARONE SANG SUP. LA VIOLA | 45,00 | 113,00 | 123,00 | RIPASSA VALP. ZENATO | 81,00 | 53,00 | CRUINO ZENI | 59,00 | AMARONE ZENI | 115,00 | 3,50 | BECKS ANALCOLICA | AMARCORD Birra Artigianale 0,33 |

Trattoria dal Biassanot

Lunch: 12:00 – 14:15

Cena: 19:00 – 22:15

We're open for lunch and dinner, every day except sundays and wednesday at lunch

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, fried vegetables

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

Veal cutlet with melted cheese, raw ham and parmesan.

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.