Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
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Antipasto del Biassanot (min. 2 persone) | (Salumi misti tipici, formaggi misti, tigelle 3 pz a pers) € 15,50 a persona | Cestino [Tigelle] (6 pz) | € 11,50 | 12,00 | Tortino di [Parmigiano] con Porcini | € 11,00 | [Culaccia] di Parma | € 12,50 | Primi piatti | Tortellini in brodo di cappone | € 15,00 | Tagliatelle al ragu | € 13,00 | € 14,00 | € 15,00 | Tortellini alla panna | 15,00 | [Passatelli] asciutti con [Culatello] e funghi Porcini | Tortelloni di ricotta gorgonzola e noci | Tris Bologna (tortellini,lasagne, tagliatelle) minimo 2 persone | € 18,50 per persona | [Raviolini] Bologna ai pistacchi (ripieni di mortadella e patate) | Secondi piatti | Cotoletta alla bolognese | Ossobuco di vitello con purè | € 17,50 | 16,50 | Tagliata di manzo con funghi porcini | Coniglio arrosto in porchetta | Tartare di manzo | Carni alla brace | Grigliata Biassanot (minimo 2 persone) | Fiorentina di Chianina con osso (minimo 1 kg) | € 6,00 / ettogrammo | € 15,50 | Tagliata di manzo sale e rosmarino | € 17,50 | Tagliata di manzo rucola e grana | Costolette di agnello | Patate al forno | € 5,50 | € 5,50 | Insalata mista di stagione | € 5,50 | Spinaci al vapore | € 5,50 | Formaggi | €6,00 | Desserts | € 7 | tiramisu’ | € 7 | tenerina con mascarpone | € 7 | gelato di crema | € 6 | Cantucci con calice passito | €8,5 | € 8,5 | Gelato di crema con amarene Fabbri | Gelato di crema con frutti di bosco | **alcuni alimenti serviti in questo ristorante potrebbero contenere allergeni. Se sei allergico o intollerante ad una o piu’ sostanze, informaci e ti indicheremo le preparazioni prive degli specifici allergeni. **in mancanza di prodotto fresco alcuni prodotti potrebbero essere surgelati. | Acqua Naturale/Frizzante depurata | € 2,50 | acqua minerale Panna / Sanpellegrino | € 3,50 | Vino della casa 1/2 | Vino della casa bottiglia 0,75 | € 14,00 | vini bianchi al calice [Pignoletto,Friulano, Gewurztraminer, Prosecco, Rose’] | € 4,00/5,50 | vini rossi al calice [Sangiovese Sassatello, Lambrusco, Sangiovese Riserva,Corvina,Schioppettino Merlot] | € 4,00/5,50 | Coperto/servizio | € 3,00 | VINI BIANCHI REGIONALI | PIGNOLETTO ISOLA FRIZZANTE | € 14,00 | RIESLING MONTE GORGI ISOLA | SANGIOVESE BIANCO SABBIONI | 19 | PIGNOLETTO CLASSICO MONTICINO | PIGNOLETTO FRIZZANTE MONTICIN0 | VITALBA ALBANA | 29 | 23 | BIANCO FORLI’ TREBBIANO NICOLUCCI | 19,00 | 18 | VINI BIANCHI ALTRE REGIONI | 40,00 | 27,00 | RIESLING NOVACELLA | 38,00 | PINOT GRIGIO TRAMIN | 44,00 | 39,00 | 32 | 22,00 | 22,00 | 26,00 | VINI ROSSI REGIONALI | COLOMBARONE SUP. LA VIOLA | 21,00 | 22,00 | VIGNA DEL GENERALE SANGIOV RIS NICOLUCCI | DOMUS CAIA SANGIOV RIS FERRUCCI | 47,00 | LIANO SANG/CABERNET CESARI | 36,00 | DUE TORRI BOLOGNA ROSSO | I CALANCHI DI RIOSTO | 20,00 | 22,00 | 15,00 | CENTESIMINO VILLAVENTI | 30,00 | 150,00 | 21,00 | PROBI SANGIO | ANTITESI MERLOT/SANGIO | VIGNA BECCACCIA VILLA PAPIANO | 39,00 | 18,00 | LUCE DELLA VITE | 156 | 19,00 | LAMBRUSCO AMABILE CECI | 17,00 | 14,00 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 20,00 | ROSSO MONTEFALCO LUNGAROTTI | TIGNANELLO ANTINORI | CHIANTI CLASSICO IL GRIGIO SAN FELICE | 24,00 | 220,00 | 55,00 | 32,00 | MORELLINO DI SCANSANO ROGGIANO | NOBILE AVIGNONESI | 22,00 | 32,00 | 54,00 | SASSICAIA TENUTA S.GUIDO | 290,00 | ROSSO di Montalcino Biondi e Santi | 90 | 21,00 | 20,00 | 21,00 | 26,00 | AMARONE VALPOLICELLA ZENATO | RIPASSA VALPOLICELLA SUP ZENATO | AMARONE VALPOLICELLA BERTANI | 60,00 | 85,00 | BARBERA D’ALBA MARCHESI | AGLIANICO DEL VULTURE FUCCI | 45,00 | 21,00 | 38,00 | ALZERO QUINTARELLI | VALPOLICELLA QUINTARELLI | 95,00 | 56,00 | PINOT NERO TRAMIN | 50,00 | 48,00 | 45,00 | 55,00 | AMARONE BARRIQUES ZENI | 75,00 | 25,00 | TERRE DI ARENARIA | 85,00 | BACIALE’ | 27,00 | 27,00 | 170,00 | LE VOLTE DELL’ORNELLAIA | 29 | 44 | LUX VITIS | LUCE BRUNELLO DI MONTALCINO | 156 | 24,00 | 22,00 | San Leonardo | VINI ROSE’ E BOLLICINE | PROSECCO DRY FOSS MARAI | 69,00 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | 45,00 | FRANCIACORTA BLANC DE NOIR SULLALI | ROSATO VERONESE ZENI | 31 | AYALA CHAMPAGNE | 85 | MEZZINE LT. 0,375 | LUGANA CA’ DE FRATI | PROSECCO FOSS MARAI | 11,5 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | LAMBRUSCO OTELLO CECI | COLOMBARONE SANGIOVESE LA VIOLA | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 9,00 | CHIANTI CLASSICO S.FELICE | 11,5 | MAGNUM LT.1,5 | HONORII SANGIOVESE RIS LA VIOLA | 61,00 | CHIANTI CLASSICO RIS S.FELICE | 51,00 | BRUNELLO S.FELICE | 113,00 | 123,00 | 63,00 | VIGNA DEL GENERALE SANG.RISERVA | 81,00 | VALPOLICELLA ZENATO | 53,00 | CRUINO ZENI | 95,00 | RIPASSO ZENI | 115,00 | BIRRE | MENABREA 0,66 | € 8 | MENABREA e ICHNUSA 0,33 | 4,5 | BECKS ANALCOLICA | 6,5 | Birra Artigianale Regionale 0,33 | 8,00 |

Trattoria dal Biassanot

Lunch: 12:00 – 14:15

Cena: 19:00 – 22:15

We're open for lunch and dinner, every day except sundays

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, fried vegetables

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

Veal cutlet with melted cheese, raw ham and parmesan.

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.