Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
In queste pagine trovi Info e prenotazioni per:
Antipasti | Antipasto del Biassanot (min. 2 persone) | (Salumi misti tipici, formaggi misti, tigelle 3 pz a pers) € 15,50 a persona | € 6,00 | Carpaccio di Fiorentina con mandorle tostate | Bufala gratinata con porcini | 12,00 | Taglierino di formaggi misti confettura e miele | € 12,50 | Polpettine fritte [fatte di ripieno dei tortellini] | € 10,00 | € 10,00 | € 11,00 | € 12,50 | Tortellini in brodo di cappone | € 15,00 | Tagliatelle al ragu | Tortellini alla panna | € 14,00 | Tortelloni di ricotta gorgonzola e noci | 14,00 | Tris Bologna (tortellini,lasagne, tagliatelle) minimo 2 persone | € 18,50 per persona | Tortelloni di zucca con fonduta di taleggio | Secondi piatti | € 17,50 | 17,50 | € 18,00 | € 11,00 | Carni alla brace | Grigliata Biassanot (minimo 2 persone) | (tagliata di manzo, costolette [Scottadito] di agnello e salsiccia artigianale, mortadella con contorno di verdure miste ) € 19,50 per persona | Fiorentina di Chianina con osso (minimo 1 kg) | € 6,00 / ettogrammo | € 17,50 | Tagliata di manzo rucola e grana | € 17,50 | € 18,50 | € 5,50 | € 5,50 | € 5,50 | € 5,50 | Formaggi | €7,50 | Mozzarella di Bufala | €6,00 | Desserts | salame di cioccolato | € 7 | tiramisu’ | € 7 | € 7 | gelato di crema | € 6 | €8,5 | € 8,5 | Gelato di crema con frutti di bosco | € 8,50 | Acqua Naturale/Frizzante depurata | acqua minerale Panna / Sanpellegrino | € 3,50 | € 5,50 | € 9,50 | Vino della casa bottiglia 0,75 | € 14,00 | vini bianchi al calice [Pignoletto,Friulano, Gewurztraminer, Prosecco, Rose’] | € 4,00/5,50 | € 4,00/5,50 | bibite | € 4 | PIGNOLETTO ISOLA FRIZZANTE | € 14,00 | PIGNOLETTO ISOLA FERMO | 14,00 | RIESLING MONTE GORGI ISOLA | 19 | 18 | CHARDONNAY RIESLING IL TORNESE | 19 | PIGNOLETTO FRIZZANTE MONTICIN0 | 19 | 29 | SERENARO VILLA VENTI | 19,00 | TRE ALBE VILLA VENTI | 19,00 | VINI BIANCHI ALTRE REGIONI | RIBOLLA GIALLA BORGO CONVENTI | 19,00 | GEWURZTRAMINER STOASS PFISCHER | 22,00 | BIANCO QUINTARELLI | 27,00 | PINOT GRIGIO NOVACELLA | STOAN BIANCO TRAMIN | PINOT GRIGIO TRAMIN | 44,00 | VERDICCHIO CASTELLI DI JESI GAROFALI | 24,00 | Gewurtztraminer TRAMIN | LUGANA MAROGNE ZENI | GEWURZTRAMINER NOVACELLA | Chardonnay Tramin | VINI ROSSI REGIONALI | HONORII SANGIOV RIS. LA VIOLA | 29,00 | TORRE DI CEPARANO SANGIOV RIS ZERBINA | VIGNA DEL GENERALE SANGIOV RIS NICOLUCCI | DOMUS CAIA SANGIOV RIS FERRUCCI | 47,00 | LIANO SANG/CABERNET CESARI | 36,00 | TAULETO SANGIOV CESARI | 17,00 | I CALANCHI DI RIOSTO | PETRIGNONE SANGIOVESE BIO TRE MONTI | SANGIOVESE LONGIANO VILLA VENTI | 28,00 | PRIMO SEGNO SANGIOV SUP. VILLA VENTI | 21,00 | SANGIO SEL. BIASSA | 15,00 | 30,00 | LE PAPESSE SANGIO | 21,00 | 23,00 | VIGNA BECCACCIA VILLA PAPIANO | 39,00 | 18,00 | LUCE DELLA VITE | 156 | ROSSI FRIZZANTI | BARBERA FRIZZANTE MONTICIN0 | 19,00 | LAMBRUSCO AMABILE CECI | 17,00 | LAMBRUSCO GRASPAROSSA CANT.SORBARA | 20,00 | VINI ROSSI ALTRE REGIONI | 36,00 | ROSSO MONTEFALCO LUNGAROTTI | 150,00 | 220,00 | BRUNELLO DI MONTALCINO S.FELICE | BRUCIATO BOLGHERI ANTINORI | ROSSO DI MONTALCINO S.FELICE | 22,00 | LE DIFESE TENUTA S.GUIDO | ROSSO di Montalcino Biondi e Santi | 90 | 21,00 | REFOSCO BORGO CONVENTI | 21,00 | 26,00 | 25,00 | 60,00 | 30,00 | MONTEPULCIANO RISERVA TOLLO | BAROLO MARCHESI DI BAROLO | BARBARESCO SERRAGRILLI MARCHESI | BAROLO CANNUBI MARCHESI | 85,00 | 33,00 | AGLIANICO DEL VULTURE FUCCI | 38,00 | 345,00 | 95,00 | AMARONE QUINTARELLI | PINOT NERO TRAMIN | 48,00 | 27,00 | CORVINA ZENI | CRUINO ZENI | AMARONE BARRIQUES ZENI | 75,00 | 25,00 | 35,00 | 100,00 | BRICCO DELL’UCCELLONE | BACIALE’ | 27,00 | 27,00 | BAROLO DI BAROLO | ROSSO DEL BEPI | 66 | LA VITE LUCENTE | 44 | 440 | 24,00 | Cont’Ugo Villa Antinori | Terre di San Leonardo | San Leonardo | 125,00 | PROSECCO VILLA SANDI | PROSECCO DRY FOSS MARAI | 69,00 | 45,00 | 28,00 | ROSATO VERONESE ZENI | 23,00 | AYALA CHAMPAGNE | 85 | LUGANA CA’ DE FRATI | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | 10 | COLOMBARONE SANGIOVESE LA VIOLA | 11,00 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 9,00 | MAGNUM LT.1,5 | HONORII SANGIOVESE RIS LA VIOLA | COLOMBARONE SANG SUP. LA VIOLA | 45,00 | BRUNELLO S.FELICE | 123,00 | VIGNA DEL GENERALE SANG.RISERVA | VALPOLICELLA ZENATO | 53,00 | CRUINO ZENI | 95,00 | RIPASSO ZENI | BIRRE | MENABREA 0,66 | € 8 | MENABREA e ICHNUSA 0,33 | BECKS ANALCOLICA | 6,5 | |

Trattoria dal Biassanot

Lunch: 12:00 – 14:15

Cena: 19:00 – 22:15

We're open for lunch and dinner, every day except sundays

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, Tigelle

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

meat Cutlet with melted cheese, raw ham and Parmigiano

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.