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Antipasti | Antipasto del Biassanot (min. 2 persone) | (prosciutto di Parma, mortadella Artigianale,salame , formaggi misti, Parmigiano , fritto di verdure e polpettine € 14,50 a persona | € 10,00 | Bufala gratinata con porcini | 11,00 | € 10,00 | TAGLIERINO DI FORMAGGI MISTI CONFETTURA E MIELE | Caprese di Bufala | € 10,00 | Culaccia di Parma | Primi piatti | Caramelle con zucchine e prosciutto croccante | € 14,00 | Tagliatelle al ragu | € 12,00 | € 13,50 | Gramigna al ragù’ di salsiccia | 11,00 | Passatelli asciutti con culatello e funghi porcini | Raviolini Bologna ai pistacchi(ripieni di mortadella e patate) | Secondi piatti | € 16,50 | Ossobuco di vitello con purè | 16,00 | Coniglio arrosto in porchetta | Vitello tonnato | €14,00 | Grigliata Biassanot (minimo 2 persone) | (tagliata di manzo, costolette scottadito di agnello e salsiccia artigianale,mortadella con contorno di verdure miste ) €17,50 per persona | Fiorentina di Chianina con osso (minimo 1 kg) | € 5,50 / ettogrammo | € 17,00 | Tagliata di manzo rucola e grana | Costolette di agnello | Patate al forno | € 5,00 | Verdure alla griglia | € 5,00 | Insalata mista di stagione | € 5,00 | € 5,00 | Formaggi | €7,00 | Mozzarella di Bufala | Desserts | salame di cioccolato | zuppa inglese | € 6 | € 6 | panna cotta | gelato di crema | sorbetto al caffè | semifreddo all’amaretto e scaglie cioccolato | Panna cotta ai frutti di bosco | Gelato di crema con amarene Fabbri | 6,00 | Gelato di crema con frutti di bosco | € 2,50 | € 9,00 | vini bianchi al calice Pignoletto,Pinot grigio,falanghina, greco di tufo, gewurztraminer,prosecco,rose’ | € 3,5/5,00 | vini rossi al calice sangiovese, lambrusco, montepulciano, aglianico, sangiovese riserva, chianti classico, barolo | Coperto/servizio | € 2,50 | PIGNOLETTO ISOLA FRIZZANTE | PIGNOLETTO ISOLA FERMO | RIESLING MONTE GORGI ISOLA | SANGIOVESE BIANCO SABBIONI | CHARDONNAY RIESLING IL TORNESE | VITALBA ALBANA | 25,00 | 20 | 20,00 | 19,00 | TRE ALBE VILLA VENTI | 17 | FRIULANO LA TUNELLA | 17 | LUGANA CA’ DE FRATI | 19 | 30 | DERTHONA WALPER MASSA | 27 | PINOT BIANCO LANGEFELD | PINOT GRIGIO TRAMIN | VERDICCHIO CASTELLI DI JESI | 23,5 | Gewurtztraminer TRAMIN | COLOMBARONE SUP. LA VIOLA | HONORII SANGIOV RIS. LA VIOLA | 25 | 23 | TORRE DI CEPARANO SANGIOV RIS ZERBINA | 20 | 34 | DOMUS CAIA SANGIOV RIS FERRUCCI | 38 | YEMULA SANG/MERLOT CESARI | 26 | TAULETO SANGIOV CESARI | MAGNIFICAT CABERNET-SAUV DREI DONA’ | 35 | I CALANCHI DI RIOSTO | SANGIOVESE LONGIANO VILLA VENTI | 20,00 | SANGIO SEL. BIASSA | CENTESIMINO VILLAVENTI | 30 | SELEZ. VIGNA GENERALE | 130 | LE PAPESSE SANGIO | 27 | ROSSI FRIZZANTI | LAMBRUSCO OTELLO CECI | 18 | LAMBRUSCO GRASPAROSSA CANT.SOC.FORMIGINE | 13,5 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 15,00 | L ECLISSE LAMBR.SORBARA PALTRINIERI | € 19 | ROSSO MONTEFALCO LUNGAROTTI | 22 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 15,00 | 25 | PITTOSTO TREBBIANO TRE MONTI | 20 | PETRIGNONE SANGIOVESE BIO TRE MONTI | 20,00 | 120 | CHIANTI CLASSICO IL GRIGIO SAN FELICE | 21 | CHIANTI CLASSICO ANTINORI | 25 | 160 | BRUNELLO PIAN DELLE VIGNE | 70 | BRUNELLO DI MONTALCINO S.FELICE | MORELLINO DI SCANSANO ROGGIANO | 17 | NOBILE AVIGNONESI | 25 | SASSICAIA TENUTA S.GUIDO | 260 | 18 | REFOSCO LA TUNELLA | 17 | 25 | 55 | 27 | 45 | 80 | 20 | BARBARESCO SERRAGRILLI MARCHESI | 75 | BARBERA D’ALBA MARCHESI | HARMONIUM FIRRIATO | AGLIANICO DEL VULTURE FUCCI | 15 | 35 | 320 | VALPOLICELLA QUINTARELLI | 75 | PINOT NERO TRAMIN | LAGREIN RISERVA TRAMIN | 44 | 40 | 65 | NEBBIOLO MARCHESI | 25 | TERRE DI ARENARIA | 35 | PROSECCO DRY FOSS MARAI | 19,5 | FRANCIACORTA BLANC DE NOIR SULLALI | CHAMPAGNE LAURENT PERRIER | 18 | 18 | 22 | RIBOLLA GIALLA LA TUNELLA | LUGANA CA’ DE FRATI | 9 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | 20 | 10 | 25 | RIPASSA ZENATO | BAROLO MARCHESI | 8,00 | 11,5 | MAGNUM LT.1,5 | 39 | 49 | HONORII SANGIOVESE RIS LA VIOLA | 52 | CHIANTI CLASSICO RIS S.FELICE | 99 | RIPASSA VALP. ZENATO | VALPOLICELLA ZENATO | 69 | BIRRE | MENABREA 0,66 | MENABREA 0,33 | 3,5 | AMARCORD Birra Artigianale 0,33 |

Trattoria dal Biassanot

Lunch: 12:00 – 14:15

Cena: 19:00 – 22:15

We're open for lunch and dinner, every day except sundays

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, fried vegetables

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

Veal cutlet with melted cheese, raw ham and parmesan.

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.