Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
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(Salumi misti tipici, formaggi misti, Parmigiano , fritto di verdure e polpettine) € 15,50 a persona | Carpaccio di Fiorentina con mandorle tostate | € 11,00 | € 12,50 | Mortadella artigianale e Parmigiano Reggiano 24 mesi | Fritto di verdure di stagione e polpettine | € 13,00 | Tortellini rosa con prosciutto e pinoli | Lasagne verdi al forno | € 14,00 | Tortellini alla panna | Gnocchetti di patate con pomodorini e bufala | € 13,00 | Tortelloni di ricotta gorgonzola e noci | € 14,00 | € 14,00 | € 18,50 per persona | Raviolini Bologna ai pistacchi(ripieni di mortadella e patate) | Secondi piatti | € 17,00 | Ossobuco di vitello con purè | € 17,50 | Guancia brasata con polenta | Tagliata di manzo con funghi porcini | € 22,50 | Coniglio arrosto in porchetta | 22,00 | Tartare di filetto | Carni alla brace | Grigliata Biassanot (minimo 2 persone) | € 6,00 / ettogrammo | Nodino di vitello alla griglia | € 15,50 | Tagliata di manzo rucola e grana | € 17,50 | Costolette di agnello | € 18,50 | Contorni | Patate al forno | € 5,50 | € 5,50 | Cicoria piccante | Spinaci al vapore | € 5,50 | Fritto misto di verdure di stagione | € 6,50 | Formaggi | Parmigiano Reggiano | €7,00 | salame di cioccolato | zuppa inglese | € 6,5 | panna cotta | gelato di crema | €5,50 | € 6,5 | Fragole con gelato di crema | 7,5 | € 6,50 | Panna cotta con fragole | **alcuni alimenti serviti in questo ristorante potrebbero contenere allergeni. Se sei allergico o intollerante ad una o piu’ sostanze, informaci e ti indicheremo le preparazioni prive degli specifici allergeni. **in mancanza di prodotto fresco alcuni prodotti potrebbero essere surgelati. | Acqua Naturale/Frizzante depurata | € 2,50 | € 3,50 | € 5,50 | Vino della casa 1/2 | € 14,00 | vini rossi al calice Sangiovese Sassatello, Lambrusco, Montepulciano, Aglianico, Sangiovese Riserva, Chianti classico, Amarone,Merlot | Coperto/servizio | bibite | PIGNOLETTO ISOLA FRIZZANTE | PIGNOLETTO ISOLA FERMO | 14,00 | RIESLING MONTE GORGI ISOLA | 18 | PIGNOLETTO CLASSICO MONTICINO | 19 | 19 | LIANO CHARDONNAY BIANCO CESARI | VITALBA ALBANA | 23 | 19,00 | 19,00 | VINI BIANCHI ALTRE REGIONI | 22,00 | 20,00 | LUGANA CA’ DE FRATI | 40,00 | TIMORASSO DERTHONA WALTER MASSA | 27,00 | STOAN BIANCO TRAMIN | 38,00 | PINOT GRIGIO TRAMIN | VERDICCHIO CASTELLI DI JESI GAROFALI | 24,00 | 39,00 | 32 | LUGANA MAROGNE ZENI | 22,00 | 21,00 | CABERNET MONTE GORGII | 20,00 | 47,00 | 70,00 | MAGNIFICAT CABERNET-SAUV DREI DONA’ | 45,00 | DUE TORRI BOLOGNA ROSSO | 17,00 | I CALANCHI DI RIOSTO | 20,00 | PETRIGNONE SANGIOVESE BIO TRE MONTI | BARBERA MONTI GORGII ISOLA | 22,00 | SANGIOVESE LONGIANO VILLA VENTI | 28,00 | PRIMO SEGNO SANGIOV SUP. VILLA VENTI | SANGIO SEL. BIASSA | 15,00 | 30,00 | SELEZ. VIGNA GENERALE | 21,00 | 29,00 | 23,00 | 39,00 | 18,00 | 17,00 | LAMBRUSCO OTELLO CECI | 19,00 | 17,00 | LAMBRUSCO GRASPAROSSA CANT.SORBARA | 20,00 | 23,00 | TIGNANELLO ANTINORI | CHIANTI CLASSICO IL GRIGIO SAN FELICE | 24,00 | 27,00 | BRUNELLO BIONDI E SANTI | 220,00 | 55,00 | BRUCIATO BOLGHERI ANTINORI | 32,00 | 28,00 | 32,00 | GUIDALBERTO TENUTA S.GUIDO | 54,00 | 290,00 | PINOT NOIR ST.MICAEL-EPPAN | LAGREIN CANTINA SOC.BOLZANO | 20,00 | 26,00 | 25,00 | AMARONE VALPOLICELLA ZENATO | 60,00 | RIPASSA VALPOLICELLA SUP ZENATO | 30,00 | AMARONE VALPATENA BERTANI | AMARONE VALPOLICELLA BERTANI | 90,00 | MONTEPULCIANO RISERVA TOLLO | BARBERA D’ALBA MARCHESI | 33,00 | 19,00 | AGLIANICO DEL VULTURE FUCCI | 45,00 | PRIMITIVO S.MARZANO | NEGROAMARO S.MARZANO | 17,00 | VALPOLICELLA QUINTARELLI | PRIMOFIORE QUINTARELLI | 56,00 | 290,00 | 50,00 | LAGREIN RISERVA TRAMIN | RIPASSO ZENI | CORVINA ZENI | 23,00 | CRUINO ZENI | AMARONE ZENI | AMARONE BARRIQUES ZENI | 75,00 | 25,00 | TERRE DI ARENARIA | AI SUMA | BRICCO DELL’UCCELLONE | 85,00 | BACIALE’ | MONTE BRUNA | BAROLO DI BAROLO | 75,00 | 170,00 | VINI ROSE’ E BOLLICINE | PROSECCO VILLA SANDI | 18,00 | PROSECCO DRY FOSS MARAI | 22,00 | FRANCIACORTA DOSAGGIO ZERO | 69,00 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | 45,00 | FRANCIACORTA BLANC DE NOIR SULLALI | 28,00 | 18,00 | FIVE ROSES LEONE DE CASTRIS | COSTA ROSE’ CESARI | 20,00 | 23,00 | BARDOLINO IN ANFORA | RIBOLLA GIALLA LA TUNELLA | LUGANA CA’ DE FRATI | 10,00 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | 23,00 | 10 | MAGNUM LT.1,5 | LAMBRUSCO OTELLO CECI | 61,00 | 51,00 | BRUNELLO S.FELICE | AMARONE VALP ZENATO | 123,00 | 81,00 | 53,00 | LIANO CESARI | 75,00 | CRUINO ZENI | BIRRE | MENABREA 0,66 | 6,50 | AMARCORD Birra Artigianale 0,33 | 7,00 |

Trattoria dal Biassanot

Lunch: 12:00 – 14:15

Cena: 19:00 – 22:15

We're open for lunch and dinner, every day except sundays and wednesday at lunch

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, fried vegetables

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

Veal cutlet with melted cheese, raw ham and parmesan.

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.