Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
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Antipasto del Biassanot (min. 2 persone) | (Salumi misti tipici, formaggi misti, Parmigiano , fritto di verdure e polpettine) € 15,50 a persona | Carpaccio di Fiorentina con mandorle tostate | INSALATINA DI CARCIOFI SEDANO E PARMIGIANO | € 10,00 | Mortadella artigianale e Parmigiano Reggiano 24 mesi | € 10,00 | Fritto di verdure di stagione e polpettine | € 10,00 | Culaccia di Parma | Agnolotto di stracotto | Tagliatelle al ragu | € 14,00 | € 14,50 | 12,00 | Passatelli asciutti con culatello e funghi porcini | € 13,00 | Tris Bologna (tortellini,lasagne, tagliatelle) minimo 2 persone | Tortelloni di zucca con fonduta di taleggio | Secondi piatti | Cotoletta alla bolognese | Ossobuco di vitello con purè | € 17,50 | Stinco di maialino alla birra con patate | Guancia brasata con polenta | 17,50 | Bollito Misto con pure’ e salsa verde | Tagliata di manzo con funghi porcini | € 22,50 | Coniglio arrosto in porchetta | € 16,50 | € 18,00 | Ventaglio di verdure con tomino | € 11,00 | Carni alla brace | Fiorentina di Chianina con osso (minimo 1 kg) | € 15,50 | Tagliata di manzo sale e rosmarino | € 17,50 | Tagliata di manzo rucola e grana | Costolette di agnello | Verdure alla griglia | € 5,50 | Cicoria piccante | Fritto misto di verdure di stagione | Formaggi | Parmigiano Reggiano | €7,00 | Desserts | € 6,5 | gelato di crema | €5,50 | Panna cotta ai frutti di bosco | Gelato di crema con amarene Fabbri | Gelato di crema con frutti di bosco | **alcuni alimenti serviti in questo ristorante potrebbero contenere allergeni. Se sei allergico o intollerante ad una o piu’ sostanze, informaci e ti indicheremo le preparazioni prive degli specifici allergeni. **in mancanza di prodotto fresco alcuni prodotti potrebbero essere surgelati. | acqua min Panna/Sanpellegrino | Vino della casa 1/4 | € 5,50 | € 14,00 | vini bianchi al calice Pignoletto,Pinot grigio,falanghina, ribolla gialla, gewurztraminer,prosecco,rose’ | Coperto/servizio | PIGNOLETTO ISOLA FRIZZANTE | € 14,00 | PIGNOLETTO ISOLA FERMO | 14,00 | CHARDONNAY RIESLING IL TORNESE | 19 | 19 | LIANO CHARDONNAY BIANCO CESARI | 23 | SERENARO VILLA VENTI | TRE ALBE VILLA VENTI | VINI BIANCHI ALTRE REGIONI | PINOT GRIGIO BORGO CONVENTI | 22,00 | 19,00 | GEWURZTRAMINER STOASS PFISCHER | 22,00 | FALANGHINA FEUDI SAN GREGORIO | 20,00 | BIANCO QUINTARELLI | 40,00 | 27,00 | 20,00 | 20,00 | STOAN BIANCO TRAMIN | 38,00 | 39,00 | 39,00 | 21,00 | CABERNET MONTE GORGII | 29,00 | 20,00 | DOMUS CAIA SANGIOV RIS FERRUCCI | TAULETO SANGIOV CESARI | MAGNIFICAT CABERNET-SAUV DREI DONA’ | I CALANCHI DI RIOSTO | 20,00 | PETRIGNONE SANGIOVESE BIO TRE MONTI | 22,00 | BARBERA MONTI GORGII ISOLA | 22,00 | SANGIOVESE LONGIANO VILLA VENTI | 28,00 | PRIMO SEGNO SANGIOV SUP. VILLA VENTI | LE PAPESSE SANGIO | 21,00 | CENTESIMINO PAPIANO | VIGNA BECCACCIA VILLA PAPIANO | 39,00 | 18,00 | ROSSI FRIZZANTI | 17,00 | LAMBRUSCO OTELLO CECI | LAMBRUSCO GRASPAROSSA CANT.SORBARA | 14,00 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 17,00 | L ECLISSE LAMBR.SORBARA PALTRINIERI | 20,00 | 36,00 | ROSSO MONTEFALCO LUNGAROTTI | 23,00 | 24,00 | CHIANTI CLASSICO ANTINORI | BRUNELLO BIONDI E SANTI | BRUNELLO DI MONTALCINO S.FELICE | 55,00 | 32,00 | MORELLINO DI SCANSANO ROGGIANO | 18,00 | 28,00 | ROSSO DI MONTALCINO S.FELICE | 22,00 | LE DIFESE TENUTA S.GUIDO | 32,00 | PINOT NOIR ST.MICAEL-EPPAN | 21,00 | LAGREIN CANTINA SOC.BOLZANO | REFOSCO BORGO CONVENTI | MERLOT BORGO CONVENTI | 26,00 | VALPOLICELLA SUP. ZENATO | AMARONE VALPOLICELLA ZENATO | RIPASSA VALPOLICELLA SUP ZENATO | 30,00 | AMARONE VALPATENA BERTANI | 50,00 | AMARONE VALPOLICELLA BERTANI | 90,00 | 21,00 | 60,00 | BARBARESCO SERRAGRILLI MARCHESI | BAROLO CANNUBI MARCHESI | 33,00 | DOLCETTO D’ALBA MARCHESI | 21,00 | NEGROAMARO S.MARZANO | 17,00 | 38,00 | 345,00 | PRIMOFIORE QUINTARELLI | 290,00 | 50,00 | RIPASSO ZENI | 23,00 | 45,00 | AMARONE BARRIQUES ZENI | 75,00 | 25,00 | TERRE DI ARENARIA | AI SUMA | 100,00 | BRICCO DELL’UCCELLONE | 85,00 | 27,00 | MONTE BRUNA | ROSSO DEL BEPI | ROSE’SCALABRONE TENUTA S.GUIDO | PROSECCO DRY FOSS MARAI | FRANCIACORTA DOSAGGIO ZERO | 69,00 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | CHAMPAGNE LAURENT PERRIER | 75,00 | 18,00 | FIVE ROSES LEONE DE CASTRIS | COSTA ROSE’ CESARI | 20,00 | ROSATO VERONESE ZENI | 23,00 | 28,00 | 9 | LUGANA CA’ DE FRATI | 10,00 | PROSECCO FOSS MARAI | 10 | 11,00 | CHIANTI CLASSICO S.FELICE | 11,5 | MAGNUM LT.1,5 | 41,00 | HONORII SANGIOVESE RIS LA VIOLA | 61,00 | CHIANTI CLASSICO RIS S.FELICE | BRUNELLO S.FELICE | 63,00 | VIGNA DEL GENERALE SANG.RISERVA | LIANO CESARI | 75,00 | TORRE DI CEPARANO SANGIOVESE RIS.ZERBINA | 43,00 | CRUINO ZENI | 95,00 | RIPASSO ZENI | MENABREA 0,66 | MENABREA 0,33 | ICHNUSA 0,50 | AMARCORD Birra Artigianale 0,33 |

Trattoria dal Biassanot

Lunch: 12:00 – 14:15

Cena: 19:00 – 22:15

We're open for lunch and dinner, every day except sundays

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, fried vegetables

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

Veal cutlet with melted cheese, raw ham and parmesan.

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.