Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
In queste pagine trovi Info e prenotazioni per:
Antipasti | Antipasto del Biassanot (min. 2 persone) | Cestino [Tigelle] (6 pz) | € 6,00 | Carpaccio di Fiorentina con mandorle tostate | Bufala gratinata con porcini | Prosciutto e Melone | € 12,00 | € 12,50 | Mortadella artigianale e Parmigiano Reggiano 24 mesi | Caprese di Bufala | € 11,00 | € 11,5 | [Culaccia] di Parma | € 13,00 | Tortellini in brodo di cappone | € 15,50 | Lasagne verdi al forno | Tagliatelle ai funghi porcini | € 15,50 | 15,50 | 13,50 | Passatelli asciutti con [Culatello] e funghi Porcini | Gnocchetti di patata con pomodorini e bufala | Tortelloni di ricotta gorgonzola e noci | € 19,00 per persona | [Raviolini] Bologna ai pistacchi (ripieni di mortadella e patate) | € 14,50 | Cotoletta alla bolognese | Coniglio arrosto in porchetta | € 11,00 | Carni alla brace | Tagliata di manzo sale e rosmarino | € 17,50 | Costolette di agnello | Contorni | Verdure alla griglia | Insalata mista di stagione | € 5,50 | Spinaci al vapore | Formaggi | Parmigiano Reggiano | €7,50 | Mozzarella di Bufala | €6,00 | Desserts | € 7 | € 7 | panna cotta | € 7 | Cantucci con calice passito | Semifreddo all’amaretto e scaglie cioccolato | € 7 | € 8,5 | Gelato di crema con amarene Fabbri | Gelato di crema con frutti di bosco | Gelato affogato al caffè | € 7,00 | € 3,50 | Vino della casa bottiglia 0,75 | vini bianchi al calice [Pignoletto,Friulano,Ribolla gialla,Albana-Trebbiano Prosecco, Rose’] | € 4,00/5,50 | vini rossi al calice [Sangiovese Sup, Lambrusco, Sangiovese Riserva,Valpolicella,Rosso Antinori ,Merlot] | € 4,00/5,50 | PIGNOLETTO ISOLA FRIZZANTE | € 14,00 | PIGNOLETTO ISOLA FERMO | 14,00 | RIESLING MONTE GORGI ISOLA | 19 | SANGIOVESE BIANCO SABBIONI | PIGNOLETTO CLASSICO MONTICINO | 19 | PIGNOLETTO FRIZZANTE MONTICIN0 | 19 | 29 | PIUTTOSTO TREBBIANO | 23 | 21,00 | TRE ALBE VILLA VENTI | LUGANA CA’ DE FRATI | GEWURZTRAMINER STOASS PFISCHER | 22,00 | TIMORASSO DERTHONA WALTER MASSA | 27,00 | PINOT GRIGIO NOVACELLA | 20,00 | PINOT GRIGIO TRAMIN | Gewurtztraminer TRAMIN | 22,00 | GEWURZTRAMINER NOVACELLA | Chardonnay Tramin | COLOMBARONE SUP. LA VIOLA | 21,00 | CABERNET MONTE GORGII | VIGNA DEL GENERALE SANGIOV RIS NICOLUCCI | 39,00 | DOMUS CAIA SANGIOV RIS FERRUCCI | 47,00 | TAULETO SANGIOV CESARI | 70,00 | 45,00 | DUE TORRI BOLOGNA ROSSO | 22,00 | SANGIO SEL. BIASSA | 15,00 | CENTESIMINO VILLAVENTI | LE PAPESSE SANGIO | PROBI SANGIO | 23,00 | VIGNA BECCACCIA VILLA PAPIANO | 39,00 | 18,00 | BARBERA FRIZZANTE MONTICIN0 | 17,00 | 14,00 | VINI ROSSI ALTRE REGIONI | 23,00 | TIGNANELLO ANTINORI | 150,00 | 24,00 | TOSCANA ROSSO ANTINORI | 220,00 | BRUCIATO BOLGHERI ANTINORI | MORELLINO DI SCANSANO ROGGIANO | 18,00 | NOBILE AVIGNONESI | ROSSO DI MONTALCINO S.FELICE | 22,00 | SASSICAIA TENUTA S.GUIDO | 290,00 | ROSSO di Montalcino Biondi e Santi | 90 | PINOT NOIR ST.MICAEL-EPPAN | LAGREIN CANTINA SOC.BOLZANO | AMARONE VALPOLICELLA ZENATO | 60,00 | TULLUM MONTEPULCIANO FEUDO ANTICO | 60,00 | BARBARESCO SERRAGRILLI MARCHESI | 85,00 | BARBERA D’ALBA MARCHESI | 33,00 | PRIMITIVO S.MARZANO | 345,00 | VALPOLICELLA QUINTARELLI | 95,00 | 56,00 | AMARONE QUINTARELLI | 290,00 | PINOT NERO TRAMIN | 50,00 | LAGREIN RISERVA TRAMIN | CORVINA ZENI | 23,00 | 45,00 | AMARONE ZENI | AMARONE BARRIQUES ZENI | 75,00 | 25,00 | AI SUMA | BRICCO DELL’UCCELLONE | 85,00 | BACIALE’ | MONTE BRUNA | 27,00 | ROSSO DEL BEPI | LE SERRE NUOVE DELL’ORNELLAIA | 29 | LA VITE LUCENTE | LUX VITIS | 440 | Cont’Ugo Villa Antinori | 59,00 | San Leonardo | PROSECCO VILLA SANDI | PROSECCO DRY FOSS MARAI | FRANCIACORTA DOSAGGIO ZERO | 69,00 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | 45,00 | 75,00 | FIVE ROSES LEONE DE CASTRIS | 20,00 | MEZZINE LT. 0,375 | LUGANA CA’ DE FRATI | 10,00 | PROSECCO FOSS MARAI | 11,5 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | LAMBRUSCO OTELLO CECI | 10 | COLOMBARONE SANGIOVESE LA VIOLA | 11,00 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 9,00 | CHIANTI CLASSICO S.FELICE | 11,5 | MAGNUM LT.1,5 | HONORII SANGIOVESE RIS LA VIOLA | 61,00 | COLOMBARONE SANG SUP. LA VIOLA | 51,00 | 113,00 | AMARONE VALP ZENATO | 123,00 | 63,00 | VIGNA DEL GENERALE SANG.RISERVA | 53,00 | 95,00 | RIPASSO ZENI | 59,00 | BIRRE | MENABREA 0,66 | ICHNUSA 0,50 | Birra Artigianale Regionale 0,33 | 8,00 | |

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, Tigelle

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

meat Cutlet with melted cheese, raw ham and Parmigiano

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.