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(prosciutto di Parma, mortadella Artigianale,salame , formaggi misti, Parmigiano , fritto di verdure e polpettine € 14,50 a persona | Carpaccio di Fiorentina con mandorle tostate | € 10,00 | Bufala gratinata con porcini | 11,00 | € 10,00 | TAGLIERINO DI FORMAGGI MISTI CONFETTURA E MIELE | € 12,00 | Mortadella artigianale e Parmigiano Reggiano 24 mesi | € 9,5 | €9,00 | Tortino di parmigiano ai porcini | Fritto di verdure di stagione e polpettine | € 9,50 | € 12,00 | € 12,50 | Tortellini in brodo di cappone | € 14,00 | Tortellini rosa con prosciutto e pinoli | Tagliatelle al ragu | € 12,00 | Tagliatelle ai funghi porcini | € 13,50 | Gnocchetti di patate con pomodorino basilico e bufala | € 11,00 | Tris Bologna (tortellini,lasagne, tagliatelle) minimo 2 persone | € 17,50 per persona | Raviolini Bologna ai pistacchi(ripieni di mortadella e patate) | € 21,50 | Coniglio arrosto in porchetta | € 16,00 | Carni alla brace | (tagliata di manzo, costolette scottadito di agnello e salsiccia artigianale,mortadella con contorno di verdure miste ) €17,50 per persona | € 5,50 / ettogrammo | Tagliata di manzo sale e rosmarino | € 17,00 | Costolette di agnello | € 18,00 | Contorni | € 5,00 | € 5,00 | Fritto misto di verdure di stagione | Desserts | € 6 | tiramisu’ | € 6,00 | €5,00 | €4,00 | semifreddo all’amaretto e scaglie cioccolato | Gelato di crema con frutti di bosco | **alcuni alimenti serviti in questo ristorante potrebbero contenere allergeni. Se sei allergico o intollerante ad una o piu’ sostanze, informaci e ti indicheremo le preparazioni prive degli specifici allergeni. **in mancanza di prodotto fresco alcuni prodotti potrebbero essere surgelati. | € 2,50 | € 3,50 | Vino della casa 1/4 | € 5,00 | € 13,50 | € 3,5/5,00 | bibite | PIGNOLETTO ISOLA FRIZZANTE | RIESLING MONTE GORGI ISOLA | 17 | 17 | CHARDONNAY RIESLING IL TORNESE | 18 | 25 | VITALBA ALBANA | 25,00 | PIUTTOSTO TREBBIANO | 20 | 20,00 | 19,00 | TRE ALBE VILLA VENTI | 19,00 | VINI BIANCHI ALTRE REGIONI | PINOT GRIGIO ALTURIS | 15 | 17 | GEWURZTRAMINER ELENA WALCH | 20 | BIANCO QUINTARELLI | DERTHONA WALPER MASSA | 27 | STOAN BIANCO TRAMIN | 37 | VERDICCHIO CASTELLI DI JESI | Gewurtztraminer TRAMIN | VINI ROSSI REGIONALI | COLOMBARONE SUP. LA VIOLA | 17 | 15 | 25 | 23 | TORRE DI CEPARANO SANGIOV RIS ZERBINA | 20 | 34 | DOMUS CAIA SANGIOV RIS FERRUCCI | 38 | YEMULA SANG/MERLOT CESARI | DUE TORRI BOLOGNA ROSSO | 16 | 19 | 20,00 | SANGIOVESE LONGIANO VILLA VENTI | PRIMO SEGNO SANGIOV SUP. VILLA VENTI | 20,00 | 15 | 30 | SELEZ. VIGNA GENERALE | LE PAPESSE SANGIO | PROBI SANGIO | 27 | 15 | 13,5 | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | L ECLISSE LAMBR.SORBARA PALTRINIERI | VINI BIO | SAGRANTINO BIO LUNGAROTTI | 35 | ROSSO MONTEFALCO LUNGAROTTI | LAMBRUSCO SALAMINO CONCERTO BIO | 15,00 | VITALBA ALBANA BIANCO TRE MONTI | 25 | 20 | PETRIGNONE SANGIOVESE BIO TRE MONTI | VINI ROSSI ALTRE REGIONI | CHIANTI CLASSICO ANTINORI | 25 | BRUNELLO PIAN DELLE VIGNE | BRUCIATO BOLGHERI ANTINORI | 28 | MORELLINO DI SCANSANO ROGGIANO | 17 | NOBILE AVIGNONESI | ROSSO DI MONTALCINO S.FELICE | 20 | 28 | PINOT NOIR ST.MICAEL-EPPAN | 20 | 18 | SCHIOPETTINO LA TUNELLA | 25 | VALPOLICELLA SUP. ZENATO | 22 | 45 | AMARONE VALPOLICELLA BERTANI | 80 | BAROLO MARCHESI DI BAROLO | BARBARESCO SERRAGRILLI MARCHESI | 50 | BAROLO CANNUBI MARCHESI | 75 | DOLCETTO D’ALBA MARCHESI | HARMONIUM FIRRIATO | 34 | 15 | PRIMITIVO OLDWINES S.MARZANO | PRIMOFIORE QUINTARELLI | 40 | AMARONE QUINTARELLI | 270 | 27 | 40 | 45 | AMARONE BARRIQUES ZENI | 65 | 25 | VINI ROSE’ E BOLLICINE | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | 41 | CHAMPAGNE LAURENT PERRIER | 18 | 18 | 20,00 | ROSATO VERONESE ZENI | RIBOLLA GIALLA LA TUNELLA | 9 | 9 | FRANCIACORTA CA’ DEL BOSCO | LAMBRUSCO OTELLO CECI | 10 | LAURENTO SANGIOVESE CESARI | BRUNELLO MONTALCINO SAN FELICE | RIPASSA ZENATO | LIANO CESARI | 17 | Tignanello Mezzina | 8,00 | MAGNUM LT.1,5 | 39 | LAURENTO SANGIOVESE CESARI | 49 | HONORII SANGIOVESE RIS LA VIOLA | CHIANTI CLASSICO RIS S.FELICE | BRUNELLO S.FELICE | 99 | 55 | 72 | VALPOLICELLA ZENATO | 48 | 69 | TORRE DI CEPARANO SANGIOVESE RIS.ZERBINA | 43 | BIRRE | MENABREA 0,66 | 6,50 | MENABREA 0,33 | 3,50 | ICHNUSA 0,50 | |

Trattoria dal Biassanot

Lunch: 12:00 – 14:15

Cena: 19:00 – 22:15

We're open for lunch and dinner, every day except sundays

the unmissable..

The “unmissable” traditional Bolognese dishes

Biassanot appetizer

Parma ham, artisanal mortadella, salami, cheeses, fried vegetables

Bologna pastas trio

(tortellini in broth, Bolognese lasagna, tagliatelle with meat sauce)

The Bolognese cutlet

Veal cutlet with melted cheese, raw ham and parmesan.

our 'Zuppa Inglese'

homemade, like all our spoon desserts

Cotoletta alla bolognese

Bollito con purè

Carne ai ferri

Antipasto del Biassanot

The ‘Biassanot’

Under the portico, a black cat is ruffled by the white “Biassanot” sign, a dialect form that stands for “night chewer”. As you enter the crowded venue, the text of the homonymous song by Dino Sarti appears among other objects hanging on the walls. Three rooms in rustic style, terracotta floors, dark wood ceiling. The clientele is made up of Bolognese but also many foreigners, who have known the restaurant on the occasion of the various fairs that take place in Bologna and who have been booking from abroad for years.
The place is intimate and welcoming with a summer terrace

Bolognese Cuisine

Under the banner of the typical Bolognese cuisine, the first traditional classics such as lasagna, tortellini, tortelloni, tagliatelle, all strictly handmade .. rolled with a rolling pin. For the latter the choice is very varied; excellent grilled meats with grill and charcoal, superb Florentine steaks, excellent fillets and tasty vegetables. All the desserts are homemade, as well as the ice cream. There is also a well-stocked cellar, especially with regional wines. Each dish is studied in detail and the customer is served in the best way.
The closing day is Sunday but it is not observed during fairs.

via Piella little window

It is difficult to imagine it today, but the city is crossed by a dense network of waters and bridges hidden under the streets and buildings. Almost sixty km of historic sewers and pipelines, canals, canals and streams that affect the center of Bologna. The route touches the most characteristic points of the history of the Bolognese waters, where you can still see what is otherwise only imaginable. We will listen to the story of when Bologna, thanks to water, was a great economic power, its secrets, its weaknesses. Starting from the Serraglio dell’Aposa, the itinerary will then continue along the waters and the places associated with them, passing through the iconic window on the Reno canal in via Piella, to end at the port of Porta Galliera built by the Bentivoglio, where Lucrezia embarked. Borgia headed to Ferrara for her wedding.